gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Сладкиш за Свети Валентин

Bon Apeti, драги гастрономе!


Сладкиш за Свети Валентин

От: Силвия Атанасова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2247
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Блат:
125 гр. масло
125 гр. кисело мляко
150 гр. захар
3 яйца
200 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 с.л. какао
50 гр. разтопен натурален шоколад

Плънка:
150 гр. кисело мляко
150 гр. сметана
225 гр. череши /замразени или от консерва/

За глазурата:
100 гр. пудра захар
малко сок от череши

масло за намазване на формата
хартия за печене

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Форма за печене с диаметър 21 см. намажете леко с масло. Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте на крем маслото, млякото, захарта и яйцата. Изсипете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте добре. След това добавете разтопения шоколад. Печете блата 45 - 50 минути. Охладете сладкиша 5 минути, преди да го извадите от формата. Разрежете го напречно.

За плънката, разбийте сметаната, докато се сгъсти и прибавете млякото. Отцедете добре черешите. Добавете ги към крема и разбъркайте внимателно. С получения крем слепете двата блата.

Разбийте пудрата захар с малко сок от черешите, за да получите не много твърда глазура. Оформете шприц от хартия за печене и я напълнете с глазура. Отрежете върха на шприца. Украсете очертанията на сърцето с орнаменти по желание.

* Можете да използвате обикновена кръгла форма, след което да оформите блата като сърце.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ









КОМЕНТИРАЙ


 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg