gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Нинос енвуелтос (аржентинско вретено)

Bon Apeti, драги гастрономе!


Нинос енвуелтос (аржентинско вретено)

От: Анелия Григорова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Националност: Аржентина gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1223
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

4 тънки телешки бифтека (става и със свински пържолки),
1-2 моркова нарязани на тънки ивички,
7-8 скилидки чесън нарязани наситно,
1-2 чушки нарязани на ивици,магданоз,
1/2 ч.ч.грах(царевица),
риган,
черен пипер,
сол,
бяло и царевично брашно за овалване
(пожелание1-2 кисели краставички нарязани на ивички),
олио за пържене
1 ч.ч вино,
1/2 ч.ч. телешки или пилешки бульон.

За соса:
1-2 глави лук нарязани на тънки полумесеци,
3-4 чушки нарязани на ивици,
1-2 моркова нарязани на ивици,
3-4 скилидки чесън нарязани на дребно,
олио,
1 ч.ч. червено вино,
коняк(текила) 20гр.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Бифтеците се начукват и се подправят, и разпределяме продуктите в тях. Завиват се на вретено и увиват с конец (набождат с клечки), за да не изтече плънката. Добре е преди да се напълнят вретената да отлежат 30 мин. с подпавките за да се овкусят.
За соса:
Задушаваме зеленчуците на слаб огън докато омекнат, добавяме виното и коняка и оставяме да къкри още 10 мин. Тук в оригинал сосът се прецежда, но моите лакомници много харесват задушените зеленчуци, затова не го правя. Вие постъпете както намерите за добре.

Овалваме ролцата в брашното и ги запържваме до златисто, намаляваме огъня поливаме с виното и бульона. Оставяме да къкри (около 20 мин), прибавяме соса и готвим докато месото омекне (при неоходимост доливаме още течност-по преценка на готвача). Гарнираме със ориз или варени картофи.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg