gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Букатини с домати и бекон

Bon Apeti, драги гастрономе!


Букатини с домати и бекон

От: Анелия Григорова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Националност: Италия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 30-60 мин.
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 3043
Оценка: 3.00
Препоръчано: 2
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

2 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън
1 средна глава лук
Щипка червен пипер
Свеж розмарин или 1/4 чаена лъжичка изсушен розмарин
8 резена панчета или бекон(около 120 грама)
1 чаша бяло вино
1 1/2 чаши(около 400 грама) домати тип „Биволско сърце“
Сол на вкус
1 1/2 супени лъжици (диетична) сол
200 грама спагети
1/4 настъргано сирене Пекорино или кашкавал

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1. ОБели и счукай чесъна.
2. Нарежи лука.
3. Нарежи розмарина. (Ако е сушен, пропусни.)
4. Загрей зехтина в средно голяма тенджера.
5. Добави чесъна, лука, червения пипер, 1 чаена лъжичка свеж розмарин и бекона, тогава сготви, докато лукът омекне, за 10-тина минутки.
6. Излей виното в тенджерата и продължи да готвиш, докато почти се е изпарило.
7. Добави доматите, леко ги смачкай с дървена лъжица и поръси със сол.
8. Бъркай 30 минути, докато сосът се посгъсти.
9. В голяма тенджера сложи 1 литър вода, да кипнат.
10. Добави солта, спагетите, разбъркай хубаво и ги сготви.
11. Изцеди спагетите и ги сложи в съда със соса.
12. Поръси с кашкавал (сирене Пекорино).
13. Бъркай, докато спагетите се залеят добре със соса.
14. Сервирай веднага.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Включено в меню






КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg