gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Кюртеш колач

Bon Apeti, драги гастрономе!


Кюртеш колач

От: Габриела Петрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Унгария gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 3415
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1ч.ч прясно мляко
1/4 ч.ч захар
1/2 пак. мая
3 жълтъка
1 белтък
½ щипка сол
2 ч.ч брашно
100г свинска мас
1с.л. стопено масло
1 жълтък
¼ ч.ч счукани орехи
ванилия

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Маята се разбърква с малко топло мляко + 1с.л. захар и се оставя да набъбне. В дълбок съд смесваме 3 жълтъка + 3 белтъка разбити на сняг, млякото, захарта и брашното. Прибавяме маята и омесваме меко тесто. месим около 15 мин. и оставяме да бухва докато удвои обема си. Загрява се фурната до 175С. Взема се една метална, дървена или силиконова тръба или дебела точилка, около която ще се навива колачът.
Тестото се разточва на тънка кора около 3-4мм. Режат се парчета с ширина 1 ½ см и дължина 15см. лентите се увиват около тръбата спираловидно.
Нареждат се на стойка и се оставят 10 мин да бухнат. Намазваме тестото с разтопено масло, а след това върху маслото с 1 жълтък смесен с 1с.л. вода. Овалват се в ситно настъргани орехи. Пекат се около 15 мин. Още горещи се наръсват със захар. Вадят се от формата и се хапват. 

Към орехите може да добавите 1ч.л. канела за аромат. Вместо с орехи може да оваляте в кокос, пудра захар, какао, други смлени ядки - въобще може да развихрите въображението си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Този кух козунак е много популярен и в северните части на Румъния. Изключително вкусен и мек е, когато се консумира топъл.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg