gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Миди по бургаски

Bon Apeti, драги гастрономе!


Миди по бургаски

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Обработка: Варене
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2844
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За 2 порции:
2 с.л. зехтин и 1 с.л. олио
1 корков
1 ч.ч. бял ориз
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
500 гр черни миди с черупките
пресен магданоз
сол
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 лимон

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Мидите се измиват и почистват добре с нож или четка.
Морковът се нарязва на дребно.
В голяма тенджера се загряват олиото и зехтинът. Добавя се морковът (по желание може и ситно нарязан лук) и се задушава за няколко минути с малко сол и черен пипер.
Оризът се измива и се прибавя към моркова. Запържва се в мазнината за няколко минути, след което се добавя червен пипер и малко сол (внимавайте със солта, тъй като при варене мидите пускат солена течност). Добавят се 2 ч.ч. гореща вода и виното (използва се същата мерителна чаша като за ориза - правилото е 1 част ориз, 1 част вино, 2 части вода, тъй като и мидите пускат течност). Във врящата вода се разтваря кубче бульон.
Когато оризът леко набъбне, се добавят мидите. Скоро те се разтварят от топлината. Трябва им 10-15 мин, за да се сготвят, а оризът да омекне напълно. По време на варенето от време на време се разбърква леко, за да се напълнят мидите с ориз.
Когато е готово, се поръсва с накълцан магданоз. Поднася се с резени лимон.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg