gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Прасковен кейк с глазура от крема сирене, бял шоколад и шам фъстък

Bon Apeti, драги гастрономе!


Прасковен кейк с глазура от крема сирене, бял шоколад и шам фъстък

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Обработка: На фурна
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1021
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За блата:

200 гр масло - омекнало

300 гр брашно

200 гр пудра захар

1 ванилия

1 бакпулвер

3 големи яйца

200 гр кисело мляко (3-4% масленост)

50 гр бял шоколад

2 големи праскови (пресни или изцедени от компот)

 

За глазурата:

200 гр кисело мляко (3-4% масленост)

250 гр крема сирене

150 гр бял шоколад

печен шам фъстък за поръсване - около 50 гр

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Кръгла форма за печене на блат с махащо се дъно се подмазва с масло. Дъното и стените й се покриват с хартия за печене.

Останалото масло се разбива със захарта до бледа смес. В отделна купа се разбиват яйцата.

Фурната се включва на 140-150 градуса с перка (160 без перка).

Към масления крем се прибавят бакпулверът и ванилията. Постепенно на части се прибавят и пресятото брашно, разбитите яйца и киселото мляко, като след всяка част се разбива хубаво с миксера. Белият шоколад се настъргва и също се прибавя към сместа.

Прасковите се обелват от ципата и се нарязват на малки кубчета. Внимателно се изсипват в сместа за блата и с шпатула се разбърква, като се внимава парченцата плодове да не станат на каша.

Сместа се изсипва във формата за печене и се изравнява отгоре. Слага се да се пече около 1 час - докато при забиване на клечка в средата на блата тя излезе суха. Изважда се и се оставя да изстине напълно, след което се освобождава от формата за печене и се поставя в поднос.

За приготвяне на глазурата крема сиренето се разбива до гладък крем. Към него се прибавя киселото мляко и отново хубаво се разбива. Белият шоколад се разтапя на водна баня, след което се прибавя към крема и се разбива до хомогенно. Така приготвената глазура се оставя в хладилника, докато дойде време за използването й.

Шамфъстъкът се почиства от черупките и люспите и се нарязва на малки парченца.

След като блатът е изстинал напълно, върху него се разпределя всичкият крем. Поръсва се с нарязания шамфъстък. Така приготвеният сладкиш се съхранява в хладилника.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg