gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Пица от стар хляб

Bon Apeti, драги гастрономе!


Пица от стар хляб

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Закуска
Обработка: На фурна
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 3632
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

3-4 филии стар хляб

2 с.л. зехтин

10 гр масло

3-4 с.л. доматено пюре или лютеница

2 ч.л. доматено песто

За заливката:

50 мл прясно мляко

2 яйца

100-150 гр сирене

сух босилек или чубрица

черен пипер

За плънката:

30-40 гр тънко нарязан луканков колбас

3-4 сушени домата (мариновани в зехтин)

30-40 гр кашкавал или моцарела - нарязани на тънки филийки

1 с.л. пармезан

2 с.л. доматено пюре или лютеница

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Фурната се загрява на 200 градуса с обдухване, горен и долен реотан.

Тавичката се подмазва със зехтин, отгоре се нарежда хлябът, като се уплътнява добре дъното. Отгоре се разпределя нарязано на тънки ивички масло, както и доматеното пюре (лютеницата) и пестото.

Яйцата се разбиват, смесват се с млякото, натрошеното сирене, малко черен пипер и босилек/чубрица. С тази смес се залива хлябът. Пицата се поставя във фурната за 7-10 мин да се позапече, като се поставя на по-горна скара.

После се вади, отгоре се разпределят колбасът, кашкавалът, сушените домати (нарязани на малки парченца), малко доматено пюре (лютеница) и се поръсва с пармезан. Връща се във фурната на включен само горен реотан за 7-10 мин.

Сервира се, гарнирана със зелена салата.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg