gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Пиле с кокосово мляко

Bon Apeti, драги гастрономе!


Пиле с кокосово мляко

От: Лилия Евтимова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Националност: Гана gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1180
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

2 средноголеми глави лук, 3 големи домата или 250 г смлени домати, 2-3 пресни африкански чушки, 1 кг пиле, 3-4 лъжици фъстъчено олио (може и растително), 2 с.л. доматено пюре, 400 мл кокосово мляко, 250 мл вода и допълнително количество за разреждане на сока, 150-200 г печени и неосолени фъстъци, сол и черен пипер на вкус

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

След като обелите и почистите доматите, кипнете тенджера с вода и ги бланширайте за секунди. Пасирайте доматите, докато се получи гладка паста. Нарежете пилето на 4 части, а всяка една - на 2 по-малки. Измийте ги и подсушете с домакинска кърпа. След това поръсете порциите от всички страни със сол и черен пипер. Загрейте в тенджера 3-4 с.л. фъстъчено олио, прибавете пилешкото месо и го оставете за 5-10 мин да се запържи до златисто от всички страни. Добавете лука и задушете на умерен огън около 2 мин, след това добавете доматеното пюре. Сложете ситно нарязаните чушки, кокосовото мляко и вода и оставете да ври 25 мин.
Пасирайте печените фъстъци, гребнете един черпак от соса и го излейте в блендера. Добавете получената фъстъчена паста в тенджерата с пилето и оставете на котлона още 15 мин. Ако е необходимо, долейте още малко вода.

Източник: в. Труд

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg