gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Бисквитена торта с маскарпоне

Bon Apeti, драги гастрономе!


Бисквитена торта с маскарпоне

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 3970
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

200-250 гр обикновени бисквити (Житен дар)

200 гр какаови бисквити (Еверест, Роден край)

500 гр маскарпоне

200 мл подсладена течна сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

300 мл прясно мляко

1 ванилия

200 гр течен шоколад

2 с.л. какао

мед и банани за гарниране

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Сметаната се разбива до гъст крем, към нея се прибавя маскарпонето, пудрата захар и ванилията и отново се разбива до хомогенна смес.

Какаовите бисквити се смилат на ситни трохи в блендер. Смесват се с 2 с.л. какао на прах.

Млякото се затопля на котлона или в микровълнова. Течният шоколад се разтапя на водна баня.

Използва се кръгла форма за торта с махащи се стени. Обикновените бисквити се топят за няколко секунди една по една в топлото мляко и се подреждат по дъното на тортената форма (някои се чупят, за да се покрие дъното плътно). Отгоре се изсипва 1/3 от крема с маскарпоне и се заравнява. Поръсва се с 1/3 от бисквитените трохи. Отгоре се поръсва с 1/3 от разтопения течен шоколад. Пластовете се повтарят още 2 пъти - напоени в мляко бисквити, крем, бисквитени трохи, течен шоколад. При последния слой пръските течен шоколад се правят в желата естетична форма.

Така приготвената торта се поставя в хладилника за 1 нощ. На следващия ден стените на формата се махат внимателно, като може предварително с нож да се минеот вътрешната страна по ръба, за да не се получи отчупване при отлепването.

При поднасяне парчето се поръсва с пръски мед и се гарнира с резени банан

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg