gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Супа топчета

Bon Apeti, драги гастрономе!


Супа топчета

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Супа
Обработка: Варене
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1133
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

250 гр охладена кайма смес
2 с.л. ориз + 1/2 к.ч. ориз
1 морков
1 картоф
1 корен пащърнак
1 кубче зеленчуков бульон
сол, черен пипер, босилек, розмарин
1 с.л. зехтин
2 ч.л. доматено песто
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
брашно

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

На котлона се слага да заври около 1.5 л. вода. Подсолява се и се добавя зехтинът.
Зеленчуците се нарязват на кубчета и се изсипват във водата. Добавя се и натрошеното кубче бульон. Оставят се похлупени на средна степен на котлона да врат до полуготовност.
Смесват се каймата, белтъкът от яйцето (жълтъкът се запазва за застройката), 2 с.л. суров ориз, сол, черен пипер и малко сух босилек. Омесва се добре и от това се правят малки топчета (имайте предвид, че по време на готвенето увеличават обема си), които се овалват в брашно и се подреждат в набрашнена тавичка.
След като зеленчуците са почти готови, в супата едно по едно се потапят топчетата кайма. Накрая се изсипва и 1/2 к.ч. ориз. Добавя се сол и черен пипер на вкус, малко съх босилек и розмарин. Оставя се да ври на среден огън около 20-25 мин., докато топчетата се сготвят. След като супата е готова, отмества се от котлона и се оставя да поизстине около 10 мин.
За приготвяне на застройката киселото мляко се смесва със жълтъка и при непрекъснато бъркане се загряват на слаб огън на котлона. След като застройката се затопли, към нея се прибавя на лъжици при непрекъснато бъркане бульон от супата. Така темперираната застройка се излива на тънка струйка в супата при непрекъснато бъркане. Накрая в супата се прибавя и доматеното песто и се разбърква добре. Сервира се топла.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg