gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Картофена супа

Bon Apeti, драги гастрономе!


Картофена супа

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Супа
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1157
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

4-5 средно големи картофа

2 моркова

1.5 л вода

2 кубчета зеленчуков бульон

3 с.л. зехтин за готвене

сол, черен пипер, риган, босилек

2 ч.л. доматено песто

1/2 к.ч. кускус

2 с.л. брашно (без връх)

1 к.ч. кисело мляко

1 яйце

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Водата се подсолява и се слага на котлона да заври. Морковите се режат на шайби, след което на половинки, ако са по-големи и се потапят в заврялата вода. Кртофите се обелват и се режат на кубчета. около 5-10 мин след потапянето на морковите към врящата на котлона вода се прибавят и картофите. Слага се зехтинът и подправките, натрошава се зеленчуковия бульон, прибавя се и доматеното песто и се оставя да ври около 15 мин. до полуготовност на картофите. На този етап на варене се добавя и кускусът (на който обикновено са необходими около 8-10 мин да омекне). След пълното омекване на морковите и картофите и сваряването на кускуса супата се маха от котлона и се оставя за около 20 мин. да поизстине.

Яйцето се разбива и към него се прибавят киселото мляко и брашното, смесват се до хомогеност. Поставят се на октлона на ниска степен при непрекъснато бъркане, за да се стопли сместа и да се съчетаят максимално добре съставките. След като яйчено-млечната смес се стопли достатъчно, към нея се прибавя по малко от бельона на супата и се бърка хубаво. Така темперираната закваска се излива постепенно към супата при непрекъснато интензивно бъркане.

Готовата супа се сервира топла, подправена с лимонов сок. По желание може да се поръси и с нарязан на ситно магданоз.  

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg