gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Портокалово тирамису

Bon Apeti, драги гастрономе!


Портокалово тирамису

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Италия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1139
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 пакет бишкоти савоярди  (около 12-15 бр. бишкоти)

500 гр сирене маскарпоне

4 яйца, разделени на жълтъци и белтъци

100 гр пудра захар

1 цял портокал за гарниране + кората и сока от още 1 портокал

50 гр млечен шоколад

За напояването на бишкотите: 150 мл. прясно изцеден портокалов сок, 100 мл. прясно мляко, 1 с.л. портокалов ликьор или 1 портокалова есенция, 1 с.л. кафява захар

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 2-3 пъти. Прибавя се Маскрапонето и отново се разбива добре. Добавете и около 1/2 до 2/3 ч.л. ситно настъргана портокало кора, като внимавате да настържете само най-външната оранжева обвивка, за да не горчи. В отделна купа се разбиват белтъците до твърд сняг (при разбиването може да добавите и няколко капки портокалов сок). Внимателно се прибавят към останалата смес на части и се разбърква с дървена лъжица. Следете гъстотата на крема - белтъците го правят по-рядък и може да се наложи да не слагате цялото количество.

За напояването на бишкотите смесете портокаловия сок и прясното мляко, добавете ликьора (есенцията) и кафявата захар. Ако желаете, може да добавите и 1/2 ч.л. разтворимо кафе, както и 1 ч.л. ром или есенция ром. Потапяйте бишкотите една по една в течността за около 5-6 секунди, така че да се напояват добре от всички страни и подреждайте по дъното на дълбока правоъгълна тавичка. Отгоре разпределете половината от крема. Напоете останалите бишкоти една по една и ги разпределете върху крема, като притискате. Отгоре изсипете останалото количество крем и подравнете хубаво. Оставете в хладилника за около час, след което извадете, настържете отгоре млечен шоколад и отново приберете за няколко часа.

При сервиране аранжирайте с филетирани резени портокал (без семки и ципи) и настъргана портокалова кора.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg