gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Портокалово тирамису

Bon Apeti, драги гастрономе!


Портокалово тирамису

От: ГАСТРОНОМ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1029
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

160 г бишкоти

за напояване:

150 мл прясно мляко
1 с.л. разтворимо кафе
2 с.л. захар
50 мл коняк
портокалова есенция

за крема:
2 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
100 г захар кристална
кора и сок от 1/2 портокал
30 мл коняк
200 г маскарпоне
150 мл неподсладена течна сметана
2 с.л. пудра захар

млечен шоколад и портокал за украса

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Жълтъците се разбиват със захарта да утрояване на обема. Прибавят се портокаловият сок и кора и конякът, купата се слага на водна баня на котлона, като бъркането продължава до сгъстяване на крема - може с миксер на ниска степен. Кремът се маха от котлона и се оставя да поизстине.
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, прибавя се сметаната и всичко се разбърква до еднородна смес. Добавя се и жълтъченият крем. Белтъците се разбиват на сняг с няколко капки сок от портокал и внимателно се прибавят към крема. 

Млякото се затопля и в него се разтваря кафето. Прибавят се и захарта, конякът и портокаловата есенция. Бишкотите една по една се топят в млякото и се редят по дъното на избрани купички за сервиране, като може да се начупват. Отгоре се излива крем, после отново напоени бишкоти и се завършва с крем. Остсвя се в хладилника за няколко часа. При сервиране се поръзва с какао или с настърган шоколад и се гарнира с резени портокал, почистени от семки и ципи.

По рецепта на Sonya Shateva, споделена в Страничка за кулинария.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg