gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Баница със сирене

Bon Apeti, драги гастрономе!


Баница със сирене

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Закуска
Националност: България gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 30-60 мин.
Сложност: лесно
Обработка: На фурна
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1735
Оценка: 6.00
Препоръчано: 2
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 пакет точени кори (400 гр)

400 гр бяло сирене

300-400 гр кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

5 яйца

2 с.л. брашно без връх

4 с.л. олио + малко за подназване

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Фурната се включва да загрява на 200 градуса с обдухване. Тавичка за печене се подмазва с олио.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене. Содата се разтваря в киселото мляко и се разбърква, след което тази смес се прибавя към яйцата със сиренето. Сипват се и 2-3 с.л. олио и брашното и се разбърква добре.

На този етап към сместа може да се добави по желание и друг вид сирене - настърган ементал, чедър, обикновен кашкавал.

Корите за баница се разстилат. Взимат се два листа и върху тях обилно се разпределя от сместа. По желание тук може да се добави и друг вид сирене (настърган ементал, чедър, обикновен кашкавал) или спанак. Двата листа се завиват на руло. Обикновено краищата на рулото остават без плънка, затова след завиването може да се отреже по около 1-2 см. от двете страни, за да няма сухи части.

Рулата с плънка се подреждат в тавичката (може да ви останат част от корите - тъкмо ще има за втора баница). Ако остане от сместа, тя се разпределя отгоре в тавичката, особено по краищата, които обикновено са по-сухи. отгоре се поръсва с 1-2 с.л. олио.

Баницата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в загрятата фурна. След 15 минути фолиото се маха и баницата се пече открита още около 15-20 минути, докато се зачерви добре. След изваждане е хубаво да се покрие отново с фолио или кърпа, за да не изсъхва.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg