gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
           
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Баница с лапад и праз

Bon Apeti, драги гастрономе!


Баница с лапад и праз

От: Милена В.


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Закуска
Националност: България gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 30-60 мин.
Сложност: средно
Калорийност: Висококалорично
Обработка: На фурна
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 494
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За плънката:
300 гр. лапад
2 стръка праз
2 яйца
200 гр. сирене
За заливката:
200 мл. прясно мляко
половин кофичка кисело мляко
50 мл. газирана вода

кори за баница
царевично брашно
200-250 мл. олио
черен пипер

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Плънката:
Лападът и празът се почистват и нарязват на средни по големина парчета. Запържват се в сгорещено олио и след като поомекнат и станат почти готови се добавят яйцата, натрошеното сирене и черен пипер на вкус.

В голяма квадратна тава се застила с хартия за печене и се слагат 2 кори за баница, отгоре са напръсква с част от плънката на места, след което се поставят нови 2 кори. И така докато не свършат плънката или корите. След като се сложи последната кора за баницата, с остър нож се нарязва на квадратни парчета в тавата. Цялото олио се сгорещява силно (поставете хапка хляб в него и когато хапката стане кафява, тогава олиото е готово) и с него се полива баницата по линиите, където е разрязана.

Заливката:
Разбъркват се до хомогенна смес газираната вода, киселото и прясното мляко. Когато фурната е силно загрята, тогава баницата се залива и се слага веднага да се пече, тъй като ако корите престоят със заливката се накисват и баницата не се запича, и остава влажна.

След като залеете баницата, напръскайте с малко царевично брашно отгоре, за да стане хрупкава коричка.
Пече се на силна фурна.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Подходяща напитка

Айран





КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg