gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Картофи с масло на фурна

Bon Apeti, драги гастрономе!


Картофи с масло на фурна

От: Габриела Петрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Предястие
Обработка: На фурна
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 6716
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

  • 400 г картофи
  • 30 г краве масло + още мазнина за подмазване
  • сол
  • смлян черен пипер
  •  
    gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

    Загрейте фурната до 220 С.


    Измийте и обелете картофите. Напълнете тенджера със студена вода подсолена вода и изсипете в нея целите картофи. Оставете на котлона да заври и варете 3 мин след кипване на водата. Отцедете картофите, оставете ги леко да изстинат, след което ги нарежете на тънки филийки.

    Подмажете кръгла тавичка с олио или зехтин за готвене. Наредете в тавичката филийките бланширани картофи на плътни пластове, като всеки пласт поръсвате със сол и черен пипер. Разтопете кравето масло и го излейте върху последния пласт картофи. Печете около 50 мин в загрятата фурна, докато придобият златиста коричка. Извадете, обърнете върху голяма чиния и сервирайте топли.

     
    gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




    КОМЕНТАРИ (0)
    ПРЕПОРЪЧАЙ
    ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
     
     







    Търсене
     
     
    Share |





    © 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
    Gastronom.bg