gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Салата с праскови и авокадо

Bon Apeti, драги гастрономе!


Салата с праскови и авокадо

От: ГАСТРОНОМ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Салата
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 765
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

3 с.л. дижонска горчица

3 супени лъжици мед

1 скилидка чесън, смляна

сол и черен пипер

1/2 чаена чаша зехтин

3 чаши бейби рукола

1 чаша листа босилек

1 чаша листа магданоз

4 праскови (твърди)

1 авокадо

1/2 чаша моцарела - бейби топчета или топка, нарязана на кубчета

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Смесете горчизата, меда, чесъна, солта и черния пипер, добавете и зехтина и бъркайте, докато стане хомогенна смес. Оставете настрани.

В голяма купа изсипете рукулата, босилека и магданоза. Добавете моцарелата и оставете в хладилника.

Загрейте скарата на средна степен. Срежете на две авокадото и прасковите и премахнете костилките. Намажете вътрешната страна на всяка половинка прасковии  авокада със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Поставете половинките върху скарата с месестата част надолу и печете няколко минути.

Извадете месестата част от авокадото с помощта на лъжица, плъзгана по ръба на кората и го нарежете на тънки резети. Нарежете на резени и прасковите.

Добавете прасковите и авокадото към салатата и поръсете с приготвения дресинг. Ако желаете, добавете още сол и черен пипер.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg