Салата от диня и краставици
От: ГАСТРОНОМ
|
|
|
Специални:
|
|
Прочетено: 1010
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
|
|
4 чаши диня, почистена от семките и нарязана на кубчета
2 големи краставици, белени, почистени от вътрешността със семките и нарязани на кубчета
3 и 1/2 супени лъжици пресен лимонов сок
3 супени лъжици китайски сос хойсин
2 чаени лъжички (или на вкус) люти чушлета, почистени от семките и нарязани на малки кубчета
1/2 чаена лъжичка сол
1/3 чаша нарязан магданоз
черен пипер
1/3 чаша нарязан на едро леко осолен шам фъстък
|
|
Смесете кубчетата диня и краставица в гевгир, над средно голяма купа. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник най-малко 30 минути и до 4 часа.
Прехвърлете динята и краставицата в купа за сервиране. Смесете лимоновия сок, соса хойсин, чушлетата и солта в малка купа и залейте с този дресинг краставицата и динята. Добавете магданоза и разбъркайте леко. Добави черен пипер на вкус и допълнително сол, ако е необходимо. Поръсете салатата с шам фъстък.
|
|
|
КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
|
|