gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Пъпеш с червен лук, фета и кедрови ядки

Bon Apeti, драги гастрономе!


Пъпеш с червен лук, фета и кедрови ядки

От: ГАСТРОНОМ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Салата
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 826
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 с.л. зехтин

2 глави червен лук, нарязани на тънки резени

2 пъпеша сорт канталуп

1 пъпеш медена роса

1/4 ч.ч. накълцани листа мента

1 с.л. прясно изцеден сок от лайм

1/2 ч.ч. натрошено сирене фета

1/4 ч.ч. запечени кедрови ядки

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

В голям тиган загрейте зехтина и задушете в него лука, като от време на време разбърквато, докато само омекне. Махнете тигана от котлона и оставете лука да изстине.

Отрежете малко парче от дъното и върха на всеки пъпеш, така че да се покаже месестата част. Отстарене кората на пъпешите, разделете ги на половинки и почистете от семките. Половинка пъпеш медена роса и половинка пъпеш канталуп нарежете на резени с дебелина около 2 см. Подредете резените в голяма чиния. Нарежете останалия пъпеш на кубчета и изсипете в купа, добавете накълцаните листа мента, сокът от лайм и черен пипер и разтръскайте, за да се овкуси равномерно. Изсипете овкусените кубчета пъпеш върху подредените резени пъпеш, отгоре поръсете с лука, кедровите ядки и натрошеното сирене.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg