gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Кифлички със сирене

Bon Apeti, драги гастрономе!


Кифлички със сирене

От: БАБА МАРИЯ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Закуска
Обработка: На фурна
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2387
Оценка: 6.00
Препоръчано: 4
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

500 гр. брашно

1 пакетче мая

1 ч.ч. студено прясно мляко

9 с.л. олио

1 ч.л. захар

1 к.л. сол

2 яйца, разделени на белтъци и жълтъци

200 гр сирене

100 гр краве масло

сусам за поръсване

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

В голяма купа се излива млякото, олиото, захарта и солта. Отгоре се разтрошава кубчето мая и се разбърква, докато маята се разтвори.  

В тава се изсипва брашното и се прави кладенче от него. В кладенчето се изливат обърканите течни съставки постепенно, като се боръква с лъжица, докато стане хомогенно и готово за месене.

Меси се с ръце до получаване на меко тесто. Тестото се дели на 2 равни части. Двете топки една след друга се разточват на кора с дебелина около 1/2 см, която се намазва с краве масло равномерно. Разточения кръг се нарязва на 12 триъгълника. 

 Белтъците се разбиват на сняг. Към тях се добавя натрошеното сирене. В основата на всеки триъгълник тесто се слага 1 ч.л. от плънката със сирене и белтъци и се навива на кифличка.

Кифличките се подреждат на известно разстояние една от друга в подмазана с олио тава.

Жълтъците се разбъркват и с четка с тях се намазват кифличките и се поръсват със сусамено семе.

Кифличките се пекат в предварително загрята на 200 градуса около 30 мин. След изваждане се покриват с кърпа и се оставят да поизстинат.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg