gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Ягодов маскарпоне крем

Bon Apeti, драги гастрономе!


Ягодов маскарпоне крем

От: Наталия Димитрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Време за приготвяне: 15-30 мин.
Сложност: лесно
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1809
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

500 гр сирене маскарпоне

4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци

1 ч.ч. пудра захар

1 купичка пресни ягоди

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Захарта и жълтъците се разбиват до гладък блед крем. Към тях се прибавя маскарпонето и отново хубаво се разбива.

Белтъците се разбиват в отделна купа на твърд сняг, след което се изсипват пюри останалия крем и внимателно се разбърква до хомогенна смес.

Ягодите се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на филийки.

Дъното и стените на 5-6 десертни купички се застилат с ягодови филийки, отгоре се изсипва от крема, отново се слагат няколко парченца ягоди и пак крем. Най-отгоре десертът се украсява с ягоди. Съхранява се в хладилника.

По желание, на дъното на всяка купичка може да се поставят и бишкоти савоярди, напоени в малко сок от ягодов компот или в разредено с вода ягодово сладко.

Може също десертът да се подреди като торта тирамису, като първо се поставя слой напоени в ягодов компот/разредено сладко бишкоти, после ред крем, настърган бял шоколад, отново напоени бишкоти и пак крем. Отгоре се покрива много плътно с филийки ягоди.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg