gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Ягодов галет

Bon Apeti, драги гастрономе!


Ягодов галет

От: СИДОНИЯ РАДЕВА


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1163
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

340 г брашно
230 г студено масло
120 мл студена вода
щипка сол
500 г ягоди
100 г захар
50 г царевично нишесте

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Брашното и солта се слагат в купа, добавя се студеното масло, нарязано на кубчета. Сместа се стрива с ръце, докато се получи хомогенност на нещо като пясък.

Прави се кладенче в брашното и се прибавя студената вода. Меси се, докато стане тесто като за пай. Готовото тесто се слага върху фолио и се притиска с ръка, докато стане като палачинка с дебелина около 2 см. Увито във фолио, стои в хладилника 20-30 мин. После го изваждате и го разточвате като за пита.

Върху нея подреждате почистените ягоди и в отделна купа приготвяте 100 г захар с 50 г царевично нишесте и по желание ядки. С тази смес поръсвате ягодите. След това прищипвате полуготовия галет отстрани, той трябва да заприлича на нещо като купичка с ръбчета.

Разтопете една супена лъжица масло и напръскайте ягодите. Сложете пая за 15 минути във фризера. През това време загрейте фурната на 200 градуса и го сложете за 10 минути, ако искате да запазите тази му форма. Намалете температурата до 160 градуса и печете още 25 минути.

Готово е, когато сместа започне да бълбука. Оставете го да изстине поне за 2 часа, тогава е най-вкусен.

Източник: в. Труд

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg