gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Пилешки гърди с мед и кардамон

Bon Apeti, драги гастрономе!


Пилешки гърди с мед и кардамон

От: ГАСТРОНОМ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Националност: Нова Зеландия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1042
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За маринатата
4 супени лъжици мед
2 супени лъжици вино шери
1 чаена лъжица прясно смлян кардамон
1 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян

За пилето
6 пилешки гърди или бутчета
2 супени лъжици зехтин
1 лимон, тънко нарязан на шайби
сол и черен пипер

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Загрейте фурната до 200 ° C. В купичка на котлона затоплете меда, разбъркайте в него шерито, кардамона и пипера. Поставете пилешките парчета в голяма купа и хубаво ги полейте с маринатата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на стайна температура за 30 минути.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Пуснете в загрятата мазнина пилето с кожата надолу и запържете до златисто.

В тавичка за печене подредете по дъното резените лимон. Поставете отгоре парчетата пилешко. Намажете с остатъка от маринатаат от купата и поръсете със сол и черен пипер. Поставете във фурната и печете около 15 минути за гърдите и около 20 мин за бутчета. Извадете от фурната и оставете да почине за 10 минути преди сервиране. Излейте мазнината и остатъците от тигана за пържене в купичка за сос, ако някой желае да си добави.

Сервира се с ориз, картофено пюре или кус-кус.

 

Източник и снимка: www.simplyrecipes.com

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg