gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Запечени картофи в млечен сос

Bon Apeti, драги гастрономе!


Запечени картофи в млечен сос

От: ANNA OLSON


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2285
Оценка: 6.00
Препоръчано: 3
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

6 резена бекон, нарязани на кубчета
1 чаша нарязан на кубчета лук
2 скилидки чесън, смлян
2 чаши прясно мляко 2%
1 чаша заквасена сметана (не нискомаслена)
сол и черен пипер
1.5 кг картофи, обелени и тънко нарязани на кръгчета
1 чаша нарязан зелен лук
2 чаши настъргано сирене чедар

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Загрейте фурната до 180 градуса.
В средноголям тиган на котлона запържете бекона, докато стане хрупкав, и отстранете да се изцеди от собствената си мазнина.

Подмажете тавичка за печене с мазнината от бекона. На средно висока температура на котлона в тигана с останалата мазнина от бекона сотирайте лука около 5 мин, докато омекне и леко покафенее. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете млякото и оставете да заври, после отстранете от котлона  и подправете с малко сол и черен пипер.

За да се получи обща пита, разстелете по дъното на тавичката за печене малко от млечната смес. Отгоре наредете 1 ред картофи. Отгоре отново разстелете от млечната смес и поръсете с малко от хрупкавия бекон, зеления лук и сиренето чедар. Поставете тук-там малки топчета заквасена сметана. Отгоре разстелете още 1 слой картофи и повторете слоя млечен сос, бекон, лук, сирене, сметана. Продължете така, докато картофите свършат, като най-отгоре завършите с млечния сос, малко сирене чедар и топчета заквасена сметана. Покрийте тавичката с хартия за печене и отгоре с капак или фолио.Печете покрито 45 минути, след което махнете фолиото (или капака) и хартията и печете още 20-30 минути, докато нож лесно минава през картофите (т.е. омекнали са добре). Оставете да изстине за 15 минути преди сервиране.

 

Източник и снимка: www.foodnetwork.ca/ontv/shows/Fresh-with-Anna-Olson

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg