gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Лимонена тарта (Tarte aux citrons)

Bon Apeti, драги гастрономе!


Лимонена тарта (Tarte aux citrons)

От: Милена В.


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Франция gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Време за приготвяне: 60-90 мин.
Сложност: лесно
Калорийност: Висококалорично
Обработка: На фурна
За сезон: Всички сезони
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1598
Оценка: 3.00
Препоръчано: 3
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За тестото:
150 гр. брашно
75 гр. масло
щипка сол
1 жълтък
вода

За крема:
150 гр. пудра захар
75 грама масло
3 яйца
2-3 лимона (според големината и сочността)

Пожелание може да сложати целувки отгоре. Ако изберете този вариант за целувките са ви нужни 150 гр. пудра захар и 3 белтъка.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Тестото:
Брашното се изсипва на работния плот като се прави кладенче по средата. В кладенчето се изсипват парченцата размекнато масло, нарязано на парченца и солта. Съставките се размесват, след което отново се прави кладенче, в което се слага жълтъкът. Отново се размесва с пръсти, след което малко по малко се добавя вода докато се получи топка хомогенно гъсто тесто. Така полученото тесто се оставя да престои около 30 мин. След това се запича няколко минути във фурната.

Крема:
Лимоните се изтискват и се настъргва кората на единия лимон (за повече аромат може да се добави и малко портокалова коричка). Лимоновият сок се смесва със захарта и яйцата и се поставя на слаб огън докато заври. Във врящата смес се добавя и маслото, докато се разтопи.
Фурната се загрява отново до 150 градуса.
Кремът се излива върху тестото и се оставя няколко минути преди да се постави във фурната. Пече се около 15 мин., след което се оставя да изстине.

Целувките:
Трите жълтъка се разбиват на сняг. Пудрата захар се добавя към тях. С шприц или с лъжичка се добавя от сместа върху поизстиналата тарта и се поставя отново във фурната да се позапече.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg