gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Лютеница от червени боровинки

Bon Apeti, драги гастрономе!


Лютеница от червени боровинки

От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Сос/подправка
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 1043
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 голяма жълта сладко-кисела ябълка

1 средно голям лимон

1 ч.ч. прясно изцеден портокалов сок

340 гр. пресни червени боровинки

1/2 ч.ч. захар

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. лют червен пипер

3 с.л. бял винен оцет (или повече, ако е необходимо)

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Разполовете ябълката и почистете от сърцевината и обелете. Нарежете на малки парченца, така че да напълните чаша и половина.

Обелете10 тънки ивици кора от лимона и я настържете. Махнете двата края на лимона и го разрежете надлъжно на 4. Разрежете всяка четвъртинка на триъгълници с дебелина от половин см..

Смесете портокаловия сок, боровинките, ябълковите и лимоновите парчета, настърганата лимонова кора, оцета и подправките и разбъркайте. Покрийте и оставете на котлона да заври на силен огън. Щом започне да ври, разбъркайте, намалете котлона до средна температура и оставете да къкри за около 5 минути, докато боровинките се пръснат. Махнете капака, намалете още котлона и оставете да къкри още 4-5 минути, докато се сгъсти. Опитайте и добавете още оцет, сол или лют пипер, ако желаете.

Съхранява се за няколко седмици в хладилник или за по-дълго във фризер дълбоко замразено.

Този сос е подходящ за всякакви топли и студени меса и особено върху сандвич с пуешко.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg