Пикантно брюкселско зеле
От: Петя Христова
|
|
|
Специални:
|
|
Прочетено: 1151
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
|
|
700 гр брюкселско зеле
3 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, нарязани на кръгчета
1/4 ч.л. червени люти чушки, нарязани на ситно
1/4 ч.л. сол
сух босилек
лимонов сок
100 гр грах
4 розички карфиол
|
|
Загрейте зехтина в тиган и запържете в него чесъна, като бъркате периодично. Добавете брюкселското зеле, овкусете със сол, добавете чушлетата, похлупете и задушете. Периодично разтърсвайте съда и оставете на котлона, докато зелето омекне. Поръсете с босилек.
Извадете брюкселското зеле от тигана, добавете още малко зехтин и запържете граха и карфиола, като овкусите със сол и босилек. Сервирайте зеленчуците, поръсени с лимонов сок.
|
|
|
КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
|
|