Пикантно масло
От: Петя Христова
|
|
|
|
|
Прочетено: 1087
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
|
|
250 г масло
кора от 1 лимон
кора от 1 лайм
1 много малка глава лук или 2-3 глави арпаджик
2 скилидки чесън
1 бр. зелена люта чушка
2 с.л. магданоз по желание
сол
черен пипер
50 г настърган пармезан
|
|
Маслото се оставя на стайна температура, докато омекне. Настъргват се на ситно корите на лимона и лайма, които предварително се обливат с гореща вода, за да развият аромат. Лютата чушка се почиства от семето, лукът и чесънът се обелват. Нарязват се на много ситно или се пюрират. Към пюрето се добавя накълцаният на ситно магданоз, сол и пипер, настърганите кори и пармезан. Всичко се обърква с мекото масло.
Маслото се поднася върху препечени филийки, върху прясна франзела, за подправка към сосове, към печено месо и пиле, върху паста и ориз и други.
|
|
|
КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
|
|