gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Коледни сладки с пълнеж от сушени плодове

Bon Apeti, драги гастрономе!


Коледни сладки с пълнеж от сушени плодове

От: Лилия Евтимова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Полша gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2420
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За тестото:
2 1/4 ч.ч. брашно
150 гр. крема сирене
1 ч.ч. краве масло
1 голямо яйце, разбито с 2 ч.л. вода (за намазване)

За пълнежа:
1 3/4 ч.ч. сухи кайсии, нарязани на ситно
1/2 ч.ч. бели стафиди
2/3 ч.ч. течен мед
1/4 ч.ч. портокалов конфитюр
1/2 ч.ч. смляна канела
1 ч.ч. вода
пудра захар за поръсване

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Разбийте маслото и крема сиренето с електрически миксер до побеляване. Намалете скороста на миксера и добавете брашното и рабърквайте докато се оформи тестото. Разделете тестото на 4 равни части, оформете на топки и завийте всяка с домакинско фолио. Поставете в хладилник докато се стегне тестото - за около 1 1/2 час.

Поставете нарязаните на дребо кайсии, стафидите, медът, канелата и водата в подходящ съд. Поставете на котлона и изчакайте да заври сместа, като разбърквате от време на време. Намалете температурата и при непрекъснато рабъркване варете докато сухите плодове омекнат и сместа се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да се поохлади сместа. Прехвърлете в кухненски комбайн или блендер и пасирайте. Охладете напълно.

Разточете една топка от тестото и нарежете тестото на 6 см. квадрати. Поставете по малко от сместа в центъра на всеки квадрат. Намажете краищата на два срещуположни върха с разбито яйце, съединете ги и леко притеснете. Поставете сладките на разтояние в тава, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна (около 15-17 минути) до златисто. След като изстинат поръсете с пудра захар. Същата процедура се повтаря с останалите топки тесто.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg