gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Пикантна туршия от гъби

Bon Apeti, драги гастрономе!


Пикантна туршия от гъби

От: Виолета Господинова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Зимнина
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2175
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

гъби 2 кг – микс,
моркови 6-7 бр,
зърна кориандър,
чесън 3-4 глави,
лимонена киселина,
магданоз – 2 връзки,
мед,
сол,
чер пипер,
вишневи листа

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Гъбите се почистват и измиват. Сортират се, като малките се оставят цели, а едрите се нарязват вертикално на филийки с дебелина 5 мм. Поставят се в дълбока емайлирана тенджера, заливат се с 2 ч.ч. студена вода и на силен огън се варят 10 мин. Прибавят се 2 ч.л. сол, варят се още 5 мин. и се добавя 2 г лимонена киселина. След 1 – 2 минути се снемат от огъня. Морковите се нарязват на кръгчета с къдрав нож, магданозът се нарязва на ситно, а чесъна на тънки ивички.

Най-практични за тази туршия са средните конфитюрени буркани. На дъното на всеки буркан се слагат 4-5 вишневи листа, 3 зърна чер пипер, 3-4 зърна кориандър. Редят се пласт гъби, малко моркови, магданоз, чесън, отново гъби, моркови и т.н. Завършва се с чесън, добавят се още по 2-3 зърна чер пипер и зърна кориандър, 1 ч.л.
реклама
сол, 1 ч.л. мед, 3 с.л. оцет. Сокът от варенето на гъбите се разпределя в бурканите. Бурканите се запечатват с капачки и се стерилизират 60 минути. Съхраняват се на хладно.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg