gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Заек по ловджийски

Bon Apeti, драги гастрономе!


Заек по ловджийски

От: Анелия Григорова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Време за приготвяне: Над 120 мин.
Сложност: сложно
Обработка: На фурна
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 3765
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Заек 1,5-2 кг.
Гъби 80 гр.
Моркови 400 гр.
Лук 300 гр.
Шунка 80 гр.
Кисели краставички 100 гр.
Доматено пюре 20 гр.
Вино 80 мл.
Грах 80 гр.
Брашно 50 гр.
Магданоз
Черен пипер
Сол
Дафинов лист
Мазнина 200 мл.
Оцет 50-80 мл.
Масло 100 гр.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Средно голям заек (1,5-2 кг.) се нарязва на 6 поции. Ако е прясно заклан, заекът се накисва около 1 час в студена вода, но ако е замразен, се кисне повече време и във водата се поставя 50-80 гр. оцет.
След като престои, порциите се поставят в средно дълбока тава, гювеч, купа от йенско стъкло или подобен съд. Нарязват се на едро моркови и лук и се поръсват върху порциите, подправя се с черен пипер и дафинов лист, сипва се вода да покрие 1/3 от месото и се сипва 50-70 гр. вино. Покрива се с фолио и се пече на 220 градуса най-малко 2,5 часа.
След като минат 2 часа, отваря се фолиото и се слага масло, след което отново се покрива.
Запича се след, като месото е увряло, до добиване на златиста коричка.

За гарнитура към заека се приготвя сос от лук, моркови, шунка, кисели краставички, гъби, доматено пюре, грах, брашно и мазнина. Запържват се последователно продуктите както са записани, като доматеното пюре се размива с малко бульон. Желаната гъстота се получава с размито във вода брашно. Други подходящи гарнитури са пържени картофи, ориз или само магданоз.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Подходяща напитка

Червено вино





КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg