Вързопчета от бекон и яйце
От: Петя Христова
|
|
|
Повод:
Специални:
|
|
Прочетено: 1578
Оценка: 3.00
Препоръчано: 3
|
|
1 ч.л. масло или маргарин
12 - 18 ленти бекон
6 яйца
Пресен магданоз и зелена салата за гарниране
|
|
Леко намазнете 6 формички за мъфини или огнеустойчиви купички. В голям тиган сложете бекона на умерен огън и запържете без допълнителна мазнина, докато стане готов, но без да се запече до хрупкаво. Извадете и оставете да се изцеди върху кухненска хартия.
Нарежете лентите бекон наполовина по дължина. Поставете на дъното на всяка формичка 2 парчета бекон, а с още една или две ленти облепете стените. Счукайте по едно яйце във всяка формичка. Печете на 180 C за 12-18 минути. Извадете и преместете гнездата в чиния за сервиране върху подложка от зелена салата и магданоз.
|
|
|
КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
|
|