gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Лимонови блокчета

Bon Apeti, драги гастрономе!


Лимонови блокчета

От: Петя Христова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 890
Оценка: 3.00
Препоръчано: 6
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

113 грама неосолено масло на стайна температура 
25 грама пудра захар 
130 грама брашно
1/8 чаена лъжичка сол

Лимонов пълнеж: 
200 грама захар
2 големи яйца 
80 мл прясно изцеден лимонов сок (приблизително от 2 големи лимона)
1 с.л. (5 грама) настъргана лимонова кора (първо се настъргва кората, после се изцежда сок, за да се запази ароматът) 
25 грама брашно

Гарниране: 
пудра захар

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Загрейте фурната до 177 градуса по Целзий. Подмажете тавичка за печене с размери около 20х20 см.

Приготвяне на тестото: В купата с електрически миксер или на ръка разбийте маслото и захарта, докато стане светъл и пухкав крем. Добавете брашното и солта и разбивайте, докато стане тесто. Разстелете в тавичката и печете за около 20 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната и оставете да изстине, докато направите пълнежа.

Лимонов пълнеж: С електрически миксер или на ръка разбийте захарта и яйцата, докато стане гладка смес. Добавете лимоновия сок и кора и бъркайте, за да се смесят добре. Добавете брашното и смесете добре. Изсипете този пълнеж върху опечения блат и пъхнете обратно във фурната да се пече около 20 минути или докато пълнежът стегне. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

Нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Подходяща напитка

Чай





КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg