gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Унгарски коледен сладкиш Бейгли

Bon Apeti, драги гастрономе!


Унгарски коледен сладкиш Бейгли

От: Филипа Христова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Унгария gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Обработка: На фурна
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2793
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

500 г брашно
250 г масло или маргарин
2 бр. яйца
20 г мая
150 г прясно мляко или сметана
щипка сол
50 г захар
1 бр. яйце за намазване

За орехова плънка:
150-200 г смлени орехи
150-200 г захар
50 мл прясно мляко
50 г накиснати в ром стафиди
1 ванилия
50 г кайсиево сладко

За макова плънка:
150-200 г смлян мак
150-200 г захар
50 мл вода
сок от 1 бр. лимон
настъргана кора от 1 бр. лимон
50 г накиснати в ром стафиди
50 г вишнево сладко

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Маята се разтваря в хладко прясно мляко или сметана, заедно със захарта. Брашното се пресява и се смесва с маслото, 2 бр. яйца, щипка сол и маята с прясното мляко. Омесва се тесто, което се оставя да отлежи в хладилник за 2 часа. От това количество тесто могат да се приготвят 2 големи или 4 по-малки рула.
Ореховата плънка може да се приготви, като млякото се кипне и в него се прибавят всички останали продукти, а може и да не се кипва - само всички продукти, хубаво да се размесят. Маковата плънка се приготвя, като водата се кипва и в нея се разтваря захарта и се добавят останалите продукти. Плънките се оставят добре да изстинат.
Тестото се изважда от хладилника и се разделя на 2 или 4 топки. От всяка се оформя правоъгълник, който се намазва с плънка и се завива на руло. Така приготвените рула се намазват с разбит жълтък и се оставят на хладно място за 1 час да втасат. После се намазват с белтък и се оставят за още половин час на хладно. От студеното тестото добива мраморен цвят. Преди да се сложат да се пекат, се набождат с вилица на няколко места, за да не се напукат. Пекат се в предварително нагорещена фурна за 25-30 минути. Сладкишът се приготвя 2 дни преди празника.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg