gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Италиански шоколадови целувки

Bon Apeti, драги гастрономе!


Италиански шоколадови целувки

От: Габриела Петрова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Италия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2686
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

3 чаши цели сурови лешници
2 чаши захар 
2 с.л. разтопено масло, плюс допълнителни за подмазване

1 / 2 чаша неподсладено какао на прах
1 с.л. мед
2 ванилии
4 или 5 белтъка на стайна температура 
100 гр. шоколад

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Разстелете лешници на един пласт в плитка чиния и ги поставете в предварително загрята фурна, като обръщате всеки от лешниците, докато леко се препекат, а люспата им започне да се бели (около 15). Извадете ги от фурната и оставете да изстинат за 10 минути. След това взимайте от лешниците в шепа и ги търкайте между дланите си, докато люспите се отлепят и паднат напълно. След това нарежете лешниците на едри парчета.

С помощта на мелница, пасатор или кухненски робот смелете лешниците на фин прах. Ако ядките станат мазни и смляното се слепи на бучки, преминете го през сито. Поставете лешниковия прах в голяма купа и изсипете вътре и захарта.

Прибавете маслото, какаото, меда и ванилията и разбъркайте добре с дървена лъжица. Добавете малко по малко белтъците, като при всяко добавяне бъркайте добре. Добавете толкова от белтъците, че тестото да стане на паста като за шприцови сладки. Не се притеснявайте, ако не всички на белтъци се използват.

Поставете в тавичка 2 листа хартия за печене и ги намазнете. С лъжица поставете лешниковата смес в шприц и шприцовайте розички с диаметър 2.5 см., като ги поставяте на разстояние 4 см една от друга. Оставете розичките да престоят за 1 нощ на стайна температура непокрити. 

На другия ден печете бисквитки в предварително загрята фурна за 8-10 мин., докато станат твърди на пипане, но меки отвътре. Могат да ви изглеждат леко недопечени, защото не стават съвсем кафеви, затова ги опитайте чрез пипане.

Премахванете от фурната и оставете да изстинат напълно.

Междувременно, разтопете шоколада на водна баня. Отстранете от котлона да се охлади до стайна температура, като разбърквате от време на време. Внимателно обърнете с надолу главата половината от опечените бисквити и поставяйте по половин чаена лъжичка шоколад на всяка. Слепете ги две по две като сандвич с другата половина ненамазани бисквити.

Поставете бисквитите в поднос и оставете в хладилника за 15 мин.Могат да се съхранява в закрит съд при стайна температура в продължение на 1 седмица.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg