gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Италиански пурички Каноли

Bon Apeti, драги гастрономе!


Италиански пурички Каноли

От: Анелия Григорова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Националност: Италия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 9210
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 щипка сол
1 с.л. захар
1 с.л. масло
2/3 ч.ч. пудра захар
150 г. брашно
сухо бяло вино
250 гр. рикота - ricotta (saputo)
3 с.л. нарязан горчив шоколад
1 ч.л. какао
1 с.л. портокалова есенция
начупен зелен фъстък
1 ч.л. нескафе
2 с.л. озахарени лимонови или портокалови кори, ситно нарязани
бадемово олио
фъстъчено олио
1 жълтък

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Слагаме брашното, какаото, нескафето, солта и захарта на плота за месене и ги смесваме. Правим кладенче, в него слагаме маслото и достатъчно вино за да замесим твърдо тесто. Завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника. Смесваме шоколада с озахарените кори. В друг съд прокарваме рикотата през сито, смесваме с пудрата захар и портокаловата есенция и добавяме сместа от шоколадата и корите. Покриваме и това също слагаме в хладилника. Сега разточваме на тънко тестото. С кръг о 18 см в диаметър изрязваме кръгчета от тестото. Изтягляме всяко от тях докато получи овална форма. Намазваме с бадемово масло и завиваме върху специални метални тръбички (или да си пригодим такива от нещо друго). Залепваме с разбит жълтък от яйце. Загряваме фъстъченото олио в дълбок съд и пържим канолите по 1-2 наведнъж. Махаме ги от мазнината, когато са станали златистокафяви и ги поставяме върху кухненска хартия. Когато вече са се охладили до толкова, че може да ги държим между пръстите си, махаме металните тръбички. Пълнят се със крема точно преди сервиране, за да не станат меки. След като ги напълним, потапяме двата края (с крема) в зеления фъстък.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg