gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Яхния пиле с грах

Bon Apeti, драги гастрономе!


Яхния пиле с грах

От: Петя Христова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Обработка: Варене
Специални:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 11196
Оценка: 3.00
Препоръчано: 2
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 пиле- 1,5кг
250г пресен грах
100мл домати от консерва
1 глава кромид лук
1 морков
1/4 връзка пресен копър
1ч.л. сол
щипка кафява захар
2- 3 зърна бахар
1ч.л. червен пипер
50мл олио

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Пилето се измива много добре и се нарязва предварително на порции. Взема се дълбока тенджера за супа, слагат се месата, налива се 500мл вода и съда се поставя на загрят котлон да кипне водата. След като заври водата с решетеста лъжица се обира внимателно кървавата пяна. Месото се оставя да поври така 10 минути. Съдът се оттегля от котлона, а пилешките порции се изваждат добре отцедени от водата и се слагат в чиния. Бульонът се прецежда през цедка. Взема се тенджера за готвене, слага се на включен котлон и се налива 50мл олио. Поръсва се 1ч.л. сол. Лукът се обелва, измива, нарязва на ситно и се изсипва в тенджерата да се позапържи. След като придобие стъклен вид, се добавят пилешките мръвки и се разбърква с дървена лъжица. Налива се прецедения бульон и съдът се похлупва. Грахът се измива и добавя в тенджерата след като заври бульона. Добавят се доматите от консерва и морковът, нарязан на кубченца. Гозбата се вари на степен 2 около 50- 60 минути. Накрая се наръсва червен пипер и копър нарязан на ситно. Похлупва и се оставя да се къкри на изключен котлон. Сервира се порция месо и се гребва от яхнията.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg