gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Торта Парфе с плодове

Bon Apeti, драги гастрономе!


Торта Парфе с плодове

От: Петя Христова


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Повод:
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 5313
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

За блата:
1 бр. яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
5-6 с.л. олио
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

За крема:
400 г мляко
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. вода
1 ванилия или 2-3 капки лимонова есенция
2 с.л. желатин (2 пакетчета)

За украса:
1 компот от праскови, кайсии или други
1 с.л. желатин (1 пакетче)
1 ванилия
плодове по избор - киви, портокали, банани или други

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Приготвяне на блата: Яйцето, захарта и ванилията се разбиват. Прибавя се киселото мляко и олиото и се разбърква отново. Постепенно се прибавя брашното с бакпулвера. Разбърква се и сместа се изсипва в тортена форма, предварително намаслена и покрита с хартия за печене. Пече се на 200 градуса. Щом е готов и бъзе изваден от фурната, хартията се отлепва и той се обръща във форма.

Приготвяне на крема: Киселото мляко, пудрата захар и ванилията се разбиват. Желатинът се накисва във водата да набъбне и се разтопява на водна баня. Охлажда се и с непрекъснато бъркане се прибавя към киселото мляко.

Сурови плодове по избор или изцедените плодове от компота се нареждат отстрани по стените на формата, в която е поставен блатът. Блатът се сиропира с част от сока от компота, залива се с киселото мляко и се слага в хладилник да се стегне. След като се стегне кремът, върху него се нареждат плодове по избор - нарязани банани, портокали, нар, киви или отново плодове от компот.

Към останалата част от сока на компота се добавя ванилията и малко вода, за да се получи общо около 500 мл, добавя се желатинът и се оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня. След като се охлади се излива върху наредените плодове и се оставя отново в хладилник да се стегне.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg