gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 
Начало » Рецепти » Сходни рецепти » Кекс с локум, бадеми и стафиди

Bon Apeti, драги гастрономе!


Кекс с локум, бадеми и стафиди

От: БАБА МАРИЯ


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Десерт
Обработка: На фурна
  gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Прочетено: 2220
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

1 коф. кис. мляко
1 каф. лъж. сода
1 ч.чаша захар
1 1/2 ч.чаша брашно
1 бакпулвер
2 бр. ванилия
1 каф. лъж. канела
50 гр. сурови бадеми, 1 кут. локум, 50 гр. стафиди

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

В голяма купа изсипваме киселото мляко, в което сме изгасили содата. Прибавяме захарта, брашното, бакпулвера, ванилиите и канелата (може да се сложат и парченца шоколад). Разбива се хубаво с миксер. Получава се тесто като гъста боза. В съвсем леко на маслена тавичка (формата на тавичката няма значение, може и форма за кекс) изсипваме едната част и печем в предварително нагрята фурна (макс.градуси). През това време нарязваме локума на по-малки парченца и начупваме бадемите. Изпеченото се изважда за малко от фурната, а тя се включва само на горно печене. Върху изпечената част редим навсякъде локум и поръсваме с бадеми и стафиди. Другата част от тестото изсипваме върху плънката. Връщаме във фурната и пак печем само на горен реотан. Готовият сладкиш се гарнира по желание - с пудра захар, разтопен шоколад, карамелизирана захар и др.

 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина




КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ
 
 







Търсене
 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg