gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
 
начало   рецепти   кулинарен спец   здравословно   кухня   заведения   тестове
 

Bon Apeti, драги гастрономе!



Ето няколко практически съвета:

1. Сервирайте зеленчуците преди основното хранене, когато децата са най-гладни.

2. Овкусявайте ги с различни сосове ( би било прекрасно ако са с малко мазнини), така зеленчуците стават по-вкусни и по.интересни за децата.

3. Давайте личен пример като се наслаждавате на зеленчуците. Говорете колко вкусни и полезни са.

4. Приготвяйте ги по различни начини - варени, печени, задушени, пасирани.

5. Намерете подходящи книги за зеленчуци - приказки и истории за това как се отглеждат, къде растат, как се събират и т.н., все интересни неща, които биха увеличили интереса на децата.

6. Включете децата в процеса на приготвянето им. Едно дете което само е “направило” салата е по-вероятно да се храни с не.

7. Накарайте децата сами да си изберат зеленчуците.

8. Много често децата са инатливи особено към нови зеленчуци в тяхното меню. Инатете се и вие, не се отказвайте лесно! Все пак го правите за здравето на вашето дете.

отговаря: Петя Христова
29.05.2009


 


gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Продукт:
Грамаж:
Резултат в kCal:
Изчисли


Всички продукти




gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина

Знаете повече за правилното и здравословно хранене? Имате опит в успешното прилагане на диети?

Станете автор и споделете своя опит!

Изпратете своята диета или съвет и след преглед от екипа на gastronom.bg ще бъде публикуван на сайта.

Публикация

 
 
Share |





© 2009 Gastronom.bg. Всички права запазени. Сайтовете за ТЕБЕ! Уеб дизайн и разработка DUALM studio
Gastronom.bg